Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Милионер построи 99 „малки домове“ в Канада, за да намали бездомността

В свят, в който богатството често заема централно място, има забележителни личности, които се издигат над конвенционалните парадигми на афек...



В свят, в който богатството често заема централно място, има забележителни личности, които се издигат над конвенционалните парадигми на афекта, за да дадат пример и да впрегнат богатството си за по-голямото благо.


Марсел Лебрюн, канадски милионер, предприе забележителна инициатива за справяне с проблема с местната бездомност, като построи 99 „малки къщи“ в родния си град.


Милионер от Ню Брънзуик се справи с бездомността, като построи 99 малки къщи и построи комплекс от затворен тип

Милионер строи 99 „малки домове“ в Канада, за да намали бездомността и да „овласти“ жителите


Кредити за изображения: Марсел Лебрюн


След като продаде компанията си за значителна осемцифрена сума, той съзнателно избра да разпредели част от богатството си, за да се съсредоточи върху тази належаща обществена грижа.


Във Фредериктън, Ню Брънзуик, Канада, най-малко 1800 души са останали без дом поне за един ден през изминалата година, както съобщава CBC.


В опит да разреши проблема, Марсел отдели 4 милиона долара за развитието на това, което той нарича „12-те съседа“, което е описано като „достолепна микродомашна общност“.


Тази иновативна общност от затворен тип е предвидена да обхваща 99 компактни къщи, предлагащи на жителите пространство, оборудвано с кухня, спалня и баня, допълнено от скромна предна веранда и слънчеви панели на покрива, въпреки че домовете може да не се похвалят с голямо количество жилищно пространство.



След като постигна значителен напредък към целта си да създаде 99 домове за борба с бездомността, общността на 12-те съседи също така успешно получи 12 милиона долара правителствени субсидии, за да улесни разширяването на проекта.

В разговор с канадския телевизионен оператор Марсел разясни мотивацията си за това начинание, като хвърли светлина върху сглобяването на домовете в склад, преди да ги постави върху бетонни блокове, които служат като основа на сградата.


„Виждам себе си като градител на общността и наистина това, което правим тук, не е просто да изграждаме малка общност, но изграждаме общност в един град, например как да помогнем на нашия град да бъде по-добър?“ той обясни.

Вярата на технологичния изпълнителен директор се съсредоточава върху идеята, че предоставянето на собствена собственост на хората насърчава чувството за отговорност и че общност, включваща бивши бездомни жители, притежава дълбоко разбиране за предизвикателствата, пред които са изправени тези, които все още се борят.


Независимо от това, този проект не е избегнал справедливия си дял от критики, тъй като някои твърдят, че бездомните хора биха били по-добре обслужвани чрез интегриране в обществото, вместо да живеят в затворен комплекс.

В допълнение към 99-те жилища, има амбициозни планове за обществен център, който ще се управлява като бизнес, управляван от местни жители, включващ удобства като кафенета.


Освен това проектът предвижда „кухня за преподаване“ и бизнес за печат върху коприна, където хората могат да намерят възможности за работа.


Основната цел е да се създаде пространство, което привлича хора от по-широката общност за чаша кафе или да използват услугите за печат.

През последните години, тъй като жилищните разходи продължават да растат, концепцията за малките домове набира скорост като потенциално лекарство за бездомността не само в Канада, но и в САЩ.


Миналия месец губернаторът на Калифорния, Гавин Нюсъм, разкри плана си за позициониране на 300 малки жилища в Сакраменто в границите на изоставен офис парк и държавните панаири.


Малките домове са оборудвани с кухня, спалня и баня и са допълнени от предна веранда и слънчеви панели

Според USA Today News, допълнителни 900 малки къщи са били планирани за поставяне на определено парче земя в Сан Хосе, както и на все още неопределени обекти в Лос Анджелис и Сан Диего.


Този визионерски план, който първоначално беше разкрит през март, въвежда структури с размери приблизително 100 квадратни фута, представляващи едно от най-новите решения за справяне с продължаващата криза на бездомните, измъчваща САЩ.

В града на ангелите значителен брой хора, които са останали бездомни, са преминали от улицата към малки домове като част от неотдавнашната жилищна инициатива на кмета Карън Бас.


Въпреки това има опасения, изразени от някои лица, които са се почувствали принудени да спазват определени условия.


Те изразиха нежелание поради изискването за предаване на лични вещи, като например палатки, преди преместването им в малка домашна общност.


Освен това някои са били принудени да споделят жилищното си пространство с произволно определени съквартиранти, което дори е довело до разделяне на двойки, както подчертава Карла Орендорф, защитник на бездомните.


„Наричат ​​го жилище доста уверено, но след като хората бъдат настанени в малки домове, няма много услуги, които се предлагат“, каза Карла.

Резиденциите в най-големите общежития за бездомни в тези два окръга често не водят до постигане на постоянно жилище между 84% и 98% от времето.


Въпреки че малките домове обикновено предоставят по-широк спектър от услуги в сравнение с други опции за подслон, това повишено ниво на поддръжка идва и със значително по-високи оперативни разходи.


Данните показват, че има няколко стратегии, които малките домашни програми могат да използват, за да увеличат шансовете си за постигане на успех, макар и на по-висока цена.


Тези стратегии включват установяване на връзки между обитателите и работещите по случаи и предоставяне на обитателите на достъп до частни бани.

Оригиналната статия можете да прочетете тук: https://www.boredpanda.com/millionaire-builds-99-homes-for-homeless-people/