Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Уикенд пътуване в САЩ: Няколко добри предложения

Пътуването през уикенда е идеалният начин да избягате от рутината и да изследвате нови места. Независимо дали сте приключенски настроени или...

Пътуването през уикенда е идеалният начин да избягате от рутината и да изследвате нови места. Независимо дали сте приключенски настроени или просто търсите спокойно бягство, има много дестинации, които предлагат уникални преживявания само за няколко дни. Ето някои от най-добрите пътувания за уикенда, които трябва да имате предвид.


Санта Моника, Калифорния

Разположен в близост до Лос Анджелис, Санта Моника предлага перфектна комбинация от оживен градски живот и спокойни плажове. Посетете известния крайбрежен булевард с неговите изискани ресторанти, бутици и оживена сцена на изкуството. След това се насладете на слънцето на плажа Санта Моника или карайте колело по крайбрежната алея. Не пропускайте да разгледате историческия кей на Санта Моника и увеселителния парк Pacific Park.


Чарлстън, Южна Каролина

Чарлстън е очарователна комбинация от история, култура и южняшка гостоприемност. Разгледайте калдъръмените улици на исторически квартал, посетете красивата градина Middleton Place или вземете обиколка с екскурзовод на крепостта Съмтър. Насладете се на традиционни ястия в един от многото местни ресторанти и не забравяйте да опитате някои от местните винарни в околностите на града.


Ашвил, Северна Каролина

Ашвил е известен със своята процъфтяваща сцена на изкуствата, приятелски настроени хора и живописна природа. Разходете се из центъра на града, пълен с художествени галерии, кафенета и бутици. За любителите на природата, Great Smoky Mountains National Park е само на кратко пътуване с кола. Вземете си почивка в една от многото пивоварни в района или посетете близкия Biltmore Estate, най-големият частен дом в Америка.


Седона, Аризона

Седона е известна със своите спиращи дъха червени скални образувания и красиви пейзажи. Прекарайте деня си в туризъм по една от многото пътеки около града, като например до популярната скала Cathedral Rock. Вечерта се отдайте на релаксиращ спа ден в един от луксозните курорти в района. Не забравяйте да опитате някои от местните специалитети в местен ресторант, преди да гледате зашеметяващ залез над пустинята.


Ню Орлиънс, Луизиана

Известен със своя жизнен дух и музикална сцена, Ню Орлиънс е град, който никога не спи. Разгледайте историческите квартали на френския квартал и Гардън Дистрикт, посетете емблематични забележителности като катедралата Сейнт Луис и Джаксън Скуеър или се присъединете към партито в популярния френски квартал Марди Гра. Опитайте креолската кухня в някой от местните ресторанти или се отпуснете в бара на покрива с изглед към оживения град.


Кейп Код, Масачузетс

Кейп Код предлага комбинация от плажове, малки крайбрежни градове и богата история. Посетете известния морски музей в Хаянис или разгледайте историческата къща на Джералд Форд в Кейп Код. Отдайте се на водни спортове като сърф, гребане или риболов или просто се насладете на слънцето на един от многото красиви плажове в района. Завършете пътуването си с вечеря в един от местните ресторанти, специализирани в прясна морска храна.


Уилямсбърг, Вирджиния

Уилямсбърг е идеалното място за тези, които обичат историята и архитектурата. Разгледайте колониалния Уилямсбърг, жив музей, който пресъздава 18-ти век. Посетете имението Bushfield, някога дом на Томас Джеферсън или разгледайте близките плантации. Отпуснете се в един от многото местни ресторанти или вземете курс по готвене с историческа рецепта.


Всяко от тези пътувания предлага уникално изживяване, което ще ви накара да искате още. Така че опаковайте багажа си и започнете да планирате следващото си незабравимо пътуване за уикенда!